Over het evenement

Bereikbaarheid

De Watertoren ligt in Rotterdam De Esch. De start en finish zijn direct bij de Watertoren. Het wedstrijdsecretariaat bevindt zich in het Pompgebouw De Esch.
Deze locatie is per tram en auto bereikbaar. Mensen uit de nabije omgeving wordt aangeraden om te voet of met de fiets te komen. Kijk voor meer info op
www.9292.nl of Google Maps.

Parkeren

Er kan geparkeerd worden aan de Watertorenweg of in de directe omgeving hiervan. Dit is op loopafstand naar de start/finish en het Pompgebouw De Esch waar het wedstrijdsecretariaat zich bevindt.

Wedstrijdsecretariaat

Het wedstrijdsecretariaat is in het Pompgebouw De Esch. Hier kunnen deelnemers hun startnummer ophalen, vragen stellen en indien beschikbaar nog startnummers of shirts kopen. Startnummers dienen 15 minuten voor aanvang van de desbetreffende afstand opgehaald te worden.

Tijdregistratie

Er is alleen 5 en 10 KM en Bedrijvenloop tijdregistratie middels een chip, bij de overige afstanden wordt de tijd weergegeven met klokken bij de start/finish. De eerste die over de finish komt is de winnaar. Iedereen ontvangt een medaille.

Tasafgifte

De tasafgifte bevindt zich in het Pompgebouw De Esch. 

Drinkposten

Bij de finish zal een waterpost worden ingericht voor alle deelnemers. Daarnaast is er op het parcours van de 5 kilometer 1 waterpost, en zijn er op het parcours van de 10 kilometer twee waterposten. De locaties van de waterposten zullen later bekend gemaakt worden.

Medische post

Bij de start/finish locatie zal een vaste EHBO-post worden bemand door minimaal 2 EHBO’ers. Daarnaast zal er een team van 2 EHBO’ers mobiel per fiets meerijden over het parcours bij alle afstanden.

Toiletten

De toiletten bevinden zich in bij de start/finish.

Informatie voor bewoners

Op de dag van de Watertorenloop zullen er een aantal verkeersmaatregelen moeten worden getroffen om het evenement veilig te laten verlopen. Er is voor de bewoners in de omgeving een speciale bewonersbrief waarin precies te lezen is welke maatregelen dat zijn. Deze wordt in aanloop naar het evenement verspreid.